SalesManager Software Keuzehulp: de juiste keuze voor jouw bedrijf

x

Vijf praktische tips voor beter voorraadbeheer

Te weinig voorraad voorkomen we liever, maar te veel voorraad is ook niet ideaal! Als er nu een klant belt voor een order, weet jij dan precies hoeveel je kan en mag verkopen? En is de inkoopafdeling direct op de hoogte als producten opnieuw besteld moeten worden? Na de video hebben wij 5 praktische tips op een rijtje gezet voor beter voorraadbeheer. Bekijk ze nu!

1. BARCODING

VoorraadbeheerBarcoding.png

Mensen maken fouten. Zeker bij het picken van artikelen of tellingen ervan in een magazijn. Voorkom veel van de problematiek van artikelbeheer door het inzetten van Barcodes. Een goed voorraadbeheer systeem moet in staat alle facetten van goods handling van het inslag van inkomende goederen tot het verzenden van orders naar klanten te ondersteunen. SalesManager Online stelt je in staat je hele voorraad te verzorgen van Barcodes. De ROI hiervan is merkwaardig; inslag en uitslag processen worden behoorlijk versneld en de kansen op foutieve handelingen aanzienlijk verminderd.

VoorraadbeheerLeadTimes.jpg

2. LEAD TIMES IN DE GATEN HOUDEN

De hoeveel tijd het kost voor een bestelling geleverd te krijgen heet de Lead Time. Met SalesManager Online kan je Productie en Shipping tijden van artikelen per leverancier vastleggen. Bij het berekenen van een Bestel Advieslijst nemen wij rekening met de Lead Time per bestelling mee.

VoorraadbeheerMinMax.jpg

3. ZET MAX VOORRAAD NIVEAUS PER ARTIKEL

Zorg dat je niet teveel voorraad van een artikel hebt. Zet een maximum dat je wil voor een bepaalde artikel in je warenhuis hebben. Pas het regelmatig aan als je bijvoorbeeld te maken hebt met seizoengebonden verkoop.  Teveel voorraad zorgt voor extra storage kosten en overhead en snoept onnodig in je cashflow.

4. SNELLERE BACKORDER VERWERKING

VoorraadbeheerSnellereBackOrderVerwerking.jpg

 Hoe sneller je kan leveren hoe meer effectiever je gebruik maakt van je voorraad. Artikelen die blijven liggen terwijl klanten bestellingen voor ze geplaatst hebben is funest. Door het inzetten van het Advance Shipping Notification (ASN) proces van SalesManager Online kunnen al la minute picklijsten gegenereerd worden zodra een nieuwe zending binnenkomt. Dit zorgt niet alleen voor betere turnaround van je voorraad maar ook voor happy klanten!

5. FORECASTING

VoorraadbeheerStockForecasting.png

 Forecasting is moeilijk, maar levert toch heel veel op. Probeer met Sales uitzicht te krijgen in het toekomstige order boek. Verkopers schilderen altijd een veel mooiere beeld van de pipeline dan wat de werkelijkheid is. Door het inzetten van SalesManager Business Intelligence voor Stock Forecasting, kunnen organisaties veel beter inschatten en op tijd bestellen voor toekomstige trajecten op basis van de historische data in het ERP systeem.

EN BESTEL ADVIESLIJSTEN

Al de bovenstaande tips leiden uiteindelijk dat ook de inzet van bestel advieslijst functionaliteit mogelijk is. Dit biedt inkopers real-time inzicht in wat er voor een bepaalde periode besteld moet worden op basis van de sales forecast, de open orders en de reeds geplaatste inkoop orders en relevante artikel informatie. Inkopers ontvangen automatisch een bestelsignaal als producten opnieuw besteld moeten worden.